De Voordelen Van Het Gebruik Van Siliconen Keukengerei

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
8 maart 2022
Kookgerei is in de loop van de tijd geëvolueerd. Houten, metalen en plastic kookgerei wordt nu regelmatig vervangen door siliconen kookgerei. Het kiezen van keukengerei is tegenwoordig een moeilijke kwestie. Er zijn tal van verschillende soorten keukengerei voor verschillende keukentaken. Bent je op zoek naar een nieuwe set keukengerei? Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van siliconen keukengerei.

De meeste siliconen artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Afgezien van dat, laten we eens een kijkje nemen op hun andere functies om te bepalen of siliconen keukengerei zelfs de moeite waard zijn om te gebruiken.

Hoge hittebestendigheid is een kenmerk van siliconen kookgerei.
Het kan extreem hoge temperaturen verdragen; sommige producenten zeggen dat het temperaturen tot 315 graden Celsius kan overleven. Je hoeft niet bang te zijn dat het smelt als je het te lang in de pan laat zitten.

Kookgerei gemaakt van siliconen is vlekbestendig.
Omdat siliconen niet poreus zijn, blijven er geen geuren of kleuren achter als je in donkergekleurd voedsel roert, zoals voedsel op basis van tomaten. Siliconen keukengerei is ook gemakkelijk schoon te maken of af te wassen. In tegenstelling tot houten lepels bevorderen siliconen gereedschappen de groei van micro-organismen niet, waardoor ze veilig zijn voor voedselcontact.

Siliconen kookgerei lijkt op rubber.
Daardoor is het zeer gebruiksvriendelijk voor antiaanbakoppervlakken. Het zal geen krassen maken op of schade toebrengen aan pannen met een antiaanbaklaag.

Kookgerei van silicone is niet corrosief en gaat lang mee.
Maaltijdsiliconen zijn relatief veilig voor gebruik in alle levensmiddelen. Het reageert niet met voedsel of dranken, en het geeft geen schadelijke geuren af. In tegenstelling tot bepaalde metalen, die kunnen corroderen wanneer zij worden blootgesteld aan bepaalde zuren in voedsel, corroderen keukengereedschappen van silicone niet. Het heeft geen negatieve reactie op extreme temperaturen. Daardoor zal het waarschijnlijk langer meegaan dan ander keukengerei.

Conclusion

Siliconen kookgerei is over het algemeen erg handig in de keuken. Ze zijn goedkoop en divers, zodat je voor vrijwel elke functie een set kunt kiezen. Siliconen kookgerei is niet alleen goedkoop, maar ook veilig in gebruik. Ze smelten niet bij blootstelling aan extreme hitte omdat ze hoge temperaturen kunnen verdragen. Ze zijn volledig niet-toxisch. Silicone is ook niet schurend en zacht, wat betekent dat het geen krassen maakt op jouw potten en pannen. Siliconen keukengerei kan, mits goed onderhouden, jaren in plaats van maanden meegaan. Waarom zou je met al deze voordelen een ander materiaal voor jouw kookgerei gebruiken?

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram