De meeste siliconen artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Afgezien van dat, laten we eens een kijkje nemen op hun andere functies om te bepalen of siliconen keukengerei zelfs de moeite waard zijn om te gebruiken.
Hoge hittebestendigheid is een kenmerk van siliconen kookgerei.
Het kan extreem hoge temperaturen verdragen; sommige producenten zeggen dat het temperaturen tot 315 graden Celsius kan overleven. Je hoeft niet bang te zijn dat het smelt als je het te lang in de pan laat zitten.
Kookgerei gemaakt van siliconen is vlekbestendig.
Omdat siliconen niet poreus zijn, blijven er geen geuren of kleuren achter als je in donkergekleurd voedsel roert, zoals voedsel op basis van tomaten. Siliconen keukengerei is ook gemakkelijk schoon te maken of af te wassen. In tegenstelling tot houten lepels bevorderen siliconen gereedschappen de groei van micro-organismen niet, waardoor ze veilig zijn voor voedselcontact.
Siliconen kookgerei lijkt op rubber.
Daardoor is het zeer gebruiksvriendelijk voor antiaanbakoppervlakken. Het zal geen krassen maken op of schade toebrengen aan pannen met een antiaanbaklaag.
Kookgerei van silicone is niet corrosief en gaat lang mee.
Maaltijdsiliconen zijn relatief veilig voor gebruik in alle levensmiddelen. Het reageert niet met voedsel of dranken, en het geeft geen schadelijke geuren af. In tegenstelling tot bepaalde metalen, die kunnen corroderen wanneer zij worden blootgesteld aan bepaalde zuren in voedsel, corroderen keukengereedschappen van silicone niet. Het heeft geen negatieve reactie op extreme temperaturen. Daardoor zal het waarschijnlijk langer meegaan dan ander keukengerei.
Opzoek naar een nieuwe 12-delige Keukengerei set met Houder - Siliconen met Bamboe? Kijk dan eens in onze webshop.