Hoe Jouw Siliconen Keukengerei Reiniging

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
1 april 2022
Een van mijn favoriete soorten kookgerei is altijd siliconen kookgerei en bestek geweest. Ze zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ze kunnen ook een spelwisselaar in de keuken zijn. Maar wat als jouw siliconen kookgerei en keukengerei plakkerige plekken of vreemde verkleuringen ontwikkelen? Als een siliconen keukengerei een onbekende kleverige substantie of verkleuring krijgt, kun je deze methodes gebruiken om het schoon te maken en jouw keukengerei als nieuw te laten glanzen.

How often should you clean your silicone kitchenware?

Siliconen keukengerei moet na elk gebruik worden gewassen. Als de onderdelen plakkerig gaan aanvoelen, is een grondigere reiniging noodzakelijk, anders wordt het probleem alleen maar erger.

Hoe maak je kleverig siliconen keukengerei schoon?

Het schoonmaken en repareren van kleverige siliconen onderdelen kan op twee manieren gebeuren.

Maak een oplossing voor het weken
Vul een grote emmer tot de helft met kokend water en 1 theelepel afwasmiddel met ontvetter of vetoplosser. Om ervoor te zorgen dat het afwasmiddel gelijkmatig wordt verdeeld, moet je het met een lepel of jouw handen door het water roeren.

Siliconen moeten aan de inweekoplossing worden toegevoegd.
Week de silicone gedurende minstens 30 minuten tot een uur in heet water met zeep. Dit geeft de ontvetter voldoende tijd om zijn werk te doen.

Silicone moet worden geschrobd
Het is een goed idee om de siliconen uit de weekoplossing te halen. Als het water koud is, giet je het af en vervangt je het door warm water. Schrob de silicone met een niet-schurend sponsje en een paar druppels afwasmiddel.

Afspoelen en herhalen indien nodig
Reinig het silicone onderdeel grondig met warm water en een microvezeldoek. Voel met jouw vingers aan elke centimeter van het oppervlak. Herhaal de procedures als het keukengereedschap nog kleverig aanvoelt, of ga over tot een grondiger schoonmaakproces.

Hoe hardnekkige vlekken uit silicone verwijderen?

Sommige voedingsmiddelen kunnen vlekken maken op lichtgekleurde siliconen, en water van slechte kwaliteit kan een residu achterlaten dat moet worden gereinigd om de antikleef-eigenschappen van de siliconen te behouden. Hier is hoe te om het te doen.

Silicone verkleuringen verwijderen
Als je vlekken hebt op lichtgekleurde siliconendelen van donkerder voedsel, kunt je deze verwijderen met waterstofperoxide of chloorbleekmiddel.

Omdat waterstofperoxide een langzaam werkend bleekmiddel is, giet je gewoon genoeg waterstofperoxide om het bevlekte gebied in een kom te bedekken. Laat het 24 uur intrekken. Spoel het voor gebruik grondig uit.

Chlorine bleach is more powerful and must be diluted. Add two tablespoons of bleach for every two cups of water. Soak the stained item in the water for 24 hours. Rinse it thoroughly before use.

Removing white powdery water residue
Hard water can cause a powdery white film on silicone. It is not harmful, but it does affect the non-stick properties of the kitchenware.

Soak the silicone pieces in distilled white vinegar for 30 minutes. The mineral deposits are cut off by the vinegar. Rinse the items thoroughly before drying them with a microfiber cloth.

 

Conclusion

Silicone is een geweldig materiaal om in de keuken te gebruiken, maar het heeft wel wat onderhoud nodig. Gelukkig zijn het allemaal vrij eenvoudige klusjes die je met een beetje oefening en geduld zelf kunt doen. Als je deze tips onder de knie heeft, zullen ze heel lang meegaan. Met de juiste zorg en behandeling, en een beetje TLC, zult je jouw siliconen keukengereedschap nog jaren kunnen gebruiken.

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram