Bananencake met walnoten en chocolate chip cookies

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
11 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: Het beslag mixen/kloppen (20 min)

Prak ten eerste de bananen zonder schil fijn met een vork of gebruik een blender. Doe het hele pak fijne cake mix in een beslagkom en gooi nu de eieren met de boter erbij. Begin met kloppen/mixen. Tip: heb je geen blender en is de boter nog te koud? Leg hem dan even op een bordje en doe hem ongeveer 30 tot 40 seconden in de magnetron.

Om het beslag helemaal glad te krijgen mengen we het beslag met de melk. Verwarm vervolgens de oven voor op 160 graden. Ga nu verder met het snijden van de walnoten in kleine stukjes. De keuze is geheel aan jezelf hoeveel walnoten je wil gebruiken.

Koken: De bananen met walnoten en chocolate chip cookies toevoegen (4 min)

Als de bananen gemixt of geprakt zijn kan je deze bij het beslag doen. Roer het beslag weer goed door en doe hetzelfde met de walnoten. Als we hiermee klaar zijn gaan we verder met de chocolade koekjes. Ik vind het echter het makkelijkst om de koekjes te verkruimelen met mijn handen, daardoor krijg je ze helemaal fijn. Maar je kan dit natuurlijk ook met een vork of mes klein maken.

Nu doen we 1 theelepel citroensap erbij, zo wordt de cake lekker fris van smaak. Gooi de kruimels van de koekjes erbij. Nog een paar keer met de garde erdoorheen en ten slotte kan het beslag in de cakevorm! 

Na ongeveer 75 minuten is de cake gaar. Laat hem even 10 minuten afkoelen en serveer deze dan naar keuze met of zonder slagroom. Eetsmakelijk!

Wat is mijn mening over de Bananencake met walnoten en chocolate chip cookies?

Naar mijn mening is deze cake heel lekker, omdat de combinatie met bananen, chocolade koekjes en walnoten heel goed matchen bij elkaar. Eerst was ik wat minder goed in bananencao maken, omdat de cake vaak te droog uit de oven kwam. Totdat ik het veel ging oefenen. Kortom ben ik er beter in geworden en vind ik het nu leuker om te bakken. Bovendien hoef je het eigenlijk alleen maar te mixen en de oven doet de rest van het werk. Daarbij komt dat je deze cake makkelijk kan afwisselen met verschillende soorten fruit zoals bijvoorbeeld: frambozen, aardbeien en ga zo maar door. 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 20 min
Kooktijd: 75 min
Totaaltijd: 95 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

2 bananen
1 pak mix voor fijne cake
200 g ongezouten roomboter
3 eieren
50 ml volle melk
1 tl citroensap
1 pak chocolate chip cookies
1 zakje ongebrande walnoten
Tip: Lekker met slagroom of een laagje glazuur!
Benodigdheden: Cakevorm 

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram