Chocolade aardbeien

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
29 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: De chocola smelten

Wie houdt er niet van aardbeien? Maar nog beter chocolade aardbeien! Met de zomer in opkomst is dit een recept wat je echt niet wil missen.

Breek beide pakken chocolade in stukjes en doe deze in twee kommetjes die goed tegen hitte kunnen. Een kommetje voor de witte chocola en een voor de pure. Breng nu een laag water aan de kook in een steelpan en zet de schaal met pure chocola erop, zodat deze kan smelten. Het is belangrijk dat de schaal het water niet raakt. Als je ziet dat de chocola gesmolten is kan je hetzelfde doen met de witte chocolade.

Koken: De aardbeien decoreren met de chocola

Doe de aardbeien in een kommetje met zout en lauw water en laat even 10 minuten trekken. Spoel ze hierna af en dep ze droog met een keukendoek of keukenpapier. De kroontjes mag je laten zitten. Meng nu de gesmolten witte chocola met de pure chocola en roer deze een keer door.

Nu mag je met een draaiende beweging de aardbeien door de chocola halen en neerleggen op het bakpapier. Het beste is om het bakpapier in een plastic bakje te doen, zodat je ze straks makkelijk kan bewaren. Laat de aardbeien hard worden voor ongeveer 30 minuten en proef erop los!  

Tip: Lekker om te eten bij de thee als toetje of met een glaasje prosecco!

Wat is mijn mening over de Chocolade aardbeien?

Ik ben gek op aardbeien dus je kan je wel voorstellen dat dit mijn favoriete toetje is om te maken! Niet alleen is het leuk om uit te delen, maar het ziet er ook nog is heel mooi uit. Met de chocola kan je natuurlijk lekker afwisselen met welke smaak jij het lekkerst vindt. Ook is dit leuk om te maken voor verjaardagen of voor een jubileum. 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 20 min
Kooktijd: 30 min
Totaaltijd: 50 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

250 gram verse aardbeien 
100 gram pure chocolade 
50 g witte chocolade 

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram