Wie houdt er niet van aardbeien? Maar nog beter chocolade aardbeien! Met de zomer in opkomst is dit een recept wat je echt niet wil missen.
Breek beide pakken chocolade in stukjes en doe deze in twee kommetjes die goed tegen hitte kunnen. Een kommetje voor de witte chocola en een voor de pure. Breng nu een laag water aan de kook in een steelpan en zet de schaal met pure chocola erop, zodat deze kan smelten. Het is belangrijk dat de schaal het water niet raakt. Als je ziet dat de chocola gesmolten is kan je hetzelfde doen met de witte chocolade.
Opzoek naar een nieuwe Bestekset - 24-delig - Voor 6 personen - Verschillende kleuren? Kijk dan eens in onze webshop.
Doe de aardbeien in een kommetje met zout en lauw water en laat even 10 minuten trekken. Spoel ze hierna af en dep ze droog met een keukendoek of keukenpapier. De kroontjes mag je laten zitten. Meng nu de gesmolten witte chocola met de pure chocola en roer deze een keer door.
Nu mag je met een draaiende beweging de aardbeien door de chocola halen en neerleggen op het bakpapier. Het beste is om het bakpapier in een plastic bakje te doen, zodat je ze straks makkelijk kan bewaren. Laat de aardbeien hard worden voor ongeveer 30 minuten en proef erop los!
Tip: Lekker om te eten bij de thee als toetje of met een glaasje prosecco!
Ik ben gek op aardbeien dus je kan je wel voorstellen dat dit mijn favoriete toetje is om te maken! Niet alleen is het leuk om uit te delen, maar het ziet er ook nog is heel mooi uit. Met de chocola kan je natuurlijk lekker afwisselen met welke smaak jij het lekkerst vindt. Ook is dit leuk om te maken voor verjaardagen of voor een jubileum.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102