Frozen Margarita's met limoen

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
22 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: Limoentjes snijden en de Triple Sec met Tequila afmeten (5 min)

Snijd alle limoentjes door de helft, maar pers er twee uit. Je kan het sap in een kopje doen of in de blender als je deze hebt. Vervolgens meet je de triple sec af met ongeveer 30/40 ml. Ik raad je aan dit met een meetbakje of meet cup te doen. De smaak kan namelijk te sterk zijn als je het op gevoel doet. 

Als je de triple sec hebt afgemeten doe je hetzelfde met de tequila. Ook hier zou ik adviseren per margarita max 40 ml te gebruiken. 

Nu komt het moeilijkste stukje voor als je geen blender hebt, zoals ik! Als je een blender hebt kan je alle drank met het limoensap in de blender gooien. Vervolgens doe je het crushed ijs erbij en ben je klaar. 

Heb je geen blender dan moet je het crushed ijs toch nog even fijnstampen. De blokjes crushed ijs van de supermarkt zijn namelijk te groot waardoor je niet veel proeft van een Frozen Margarita en passen vaak niet in het glas. 

Neem een schone theedoek en een deegroller of een ander zwaar voorwerp. Doe het crushed ijs in de theedoek en stamp of rol het ijs fijn. Je kan zelf een beetje zien wat er past in je glas en wanneer het ijs fijn genoeg is. 

Strooi nu vast het zout op een bordje en maak de randen van de cocktailglazen een beetje nat met water. Rol de randjes van de glazen in het zout. Maak nu een kleine inkerving in de limoentjes. 

Nu het ijs klein genoeg is kan je het in de shaker doen en even schudden. Verdeel indien je geen blender hebt nu eerst het ijs over de glazen en serveer dan de mix eroverheen. Roer het een beetje door. 

Heb je wel een blender dan kan je uiteraard alles in de blender gooien en heb je een nog beter effect voor een Frozen Margarita! Schenk vanuit de blender de mix met het crushed ijs over de glazen. 

Als laatst schuif je de ingesneden limoentjes aan de glazen en genieten maar van je zelfgemaakte Frozen Margarita! 

Wat is mijn mening over de Frozen Margarita's met limoen?

Ik ben gek op cocktails en vooral als het weer lekker weer wordt. Tequila vind ik echt een zomer/lente drankje, maar niet iedereen kan tegen shots tequila. Dan is een margarita perfect omdat het gemixt is met likeur en veel ijs. Daarbij is dit een leuke cocktail om te maken voor meerdere personen. Ik heb deze margarita ’s gemaakt op mijn verjaardag als welkomstdrankje. Kortom een perfecte cocktail voor een feestje of een warme zomeravond! 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 15 min
Kooktijd: 0 min
Totaaltijd: 15 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

1 fles Tequila (naar keuze)
1 fles Triple Sec
4 limoentjes
1 zak ijsblokjes of crushed ice
2 el zout

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram