Garnalen Risotto

Recept geschreven door:
Gitane
|
29 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Risotto is een bekende Italiaanse maaltijd. Je kan hem uitbreiden van groentes tot vis, vlees of vegetarisch. Deze heerlijke risotto met garnalen is fris, maar vol met smaak door de knoflook en boulion die het gerecht versterkt.

Voorbereiding: Voorbereiding: De garnalen ontdooien en bakken

Begin met het ontdooien van de garnalen en was de bleekselderij. Snijd deze fijn in kleine stukjes samen met de 2 tenen knoflook, de hete peper en de uien. Verhit nu de boter in een bakpan en fruit de uitjes, knoflook en bleekselderij ongeveer 2 minuten. Zet ondertussen een pan met 1 liter water op zacht vuur en voeg de bouillonblokjes toe.

Koken: De risotto koken met de bouillon

Dit is wat mij betreft het moeilijke gedeelte. Risotto rijst duurt vrij lang voordat het helemaal gaar is. Het is belangrijk dat de rijst goed gaar is ander kan je last krijgen van je maag. Doe de risotto rijst erbij en giet elke keer een scheut bouillon erbij. Dit doen we net zo lang totdat de rijst glazig wordt en gaar is. Ik proef altijd even tussendoor of de rijst gaar is. Richting het eind kan je de peper klein snijden en toevoegen voor een wat pittige smaak.

De garnalen toevoegen en de risotto serveren

Pak de ontdooide garnalen erbij en gooi deze door de risotto. Roer goed door en kruid met peper, zout en wat paprikapoeder. Als laatst snijden we de peterselie fijn en de citroen in partjes. Serveer over 4 borden en strooi de blaadjes peterselie over de risotto net voor het serveren. Knijp de gesneden citroen over de risotto uit voor een frisse smaak.

Wat is mijn mening over de Garnalen Risotto?

Risotto vond ik altijd heel moeilijk om te maken, maar een uitdaging is het wel. Risotto kan snel flauw smaken als je het niet goed op smaak brengt en de rijst kan te hard zijn. Ik heb risotto vaak met kip gemaakt, maar deze risotto is wat lichter door de garnalen en de selderij. Daarbij maakt de citroen het echt lekker fris. Goede tip: Lekker met een witte droge en frisse wijn erbij!

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 40 min
Totaaltijd: 50 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Medium

Ingrediëntenlijst

300 g diepvriesgarnalen 
4 stengels Bleekselderij
3 tot 4 takjes peterselie
1 Courgette 
2 uien 
Peper/ zout
1 el paprikapoeder
4 tenen knoflook 
300 g risotto rijst
2 bouillon groenten
4 schijfjes citroen 
1 hete peper

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram