Gebakken Snapper in Tamarindesaus

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
31 januari 2022

Hoe maken we dit gerecht?

Deze Crispy Fried Fish met Tamarinde Saus schotel combineert een verscheidenheid aan aangename smaken. Het is een uniek gefrituurd visgerecht dat je keer op keer wilt bereiden... daar zijn we van overtuigd!

Voorbereiding: De vis bakken

Kruid de vis met zout en versgemalen zwarte peper en bedek hem met bloem.
Bereid een wok of pan met olie voor om te frituren, verwarm de olie en frituur de vis 5-6 minuten aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
Haal uit de wok of pan, laat uitlekken op keukenpapier en zet apart.

Wrijf de koriander, knoflook en chilipeper samen in een grote vijzel en zet het opzij.

Bereid de tamarinde voor

Week de tamarindepulp in 1 kop kokend water tot het zacht wordt en verwijder dan alle zaadjes. Zet dit even opzij.

Bekijk hier onze 

Opzoek naar een nieuwe 5-delige pannenset - Wokpan en Koekenpannen? Kijk dan eens in onze webshop.


Bekijk hier het product 

Koken: De tamarindesaus koken

Giet de pan af, maar laat voldoende olie erin om te bakken. Combineer de kruidenpasta, sjalotten en gember in een koekenpan en kook tot ze aromatisch zijn.

Giet het tamarindesap, de suiker en de vissaus in een pan en kook op hoog vuur tot de saus is ingedikt en ingedikt.

Serveer het gerecht

Serveer door de saus over de gebakken vis te gieten en te garneren met gehakte pepers en koriander.

Wat is mijn mening over de Gebakken Snapper in Tamarindesaus?

Deze Thaise krokante vis is perfect bij een kom warme rijst. Dit smaakt heerlijk en geeft echt voldoening. Dit ga ik zeker nog een keer koken!

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 15 min
Kooktijd: 25 min
Totaaltijd: 40 min
Serveringen:  personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

Gefrituurde vis
1 grote hele snapper, ontdaan van schubben en ingekerfd
1/2 kop meel
vers gemalen zwarte peper
zout
koriander, om te garneren
rode pepers, in dunne plakjes gesneden
plantaardige olie, om te frituren

Tamarindesaus
1 kop kokend water
1/2 kop tamarindepulp
1/3 kopje palmsuiker
3 korianderwortels, schoongemaakt en grof gehakt
1 duimgrote gember, in dunne plakjes
2 rode pepers, fijngehakt
1 sjalot, dun gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
vissaus
olie-

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram