Deze gebakken zalm teriyaki is een makkelijk maar voedzaam diner. Het smaakt zoet en pittig, net als in je favoriete Japanse restaurant, maar zonder het huis te verlaten of veel geld uit te geven.
Meng in een middelgrote kom de sojasaus, bruine suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder en maizena.
Leg je zalmfilets in een grote kom. Voeg de marinade toe en laat deze minimaal 30 minuten in de koelkast staan. Je kunt het ook een nachtje laten marineren.
Opzoek naar een nieuwe Bakkwast - Siliconen en Duurzaam Hout? Kijk dan eens in onze webshop.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de marinade apart. Bak ze 15 tot 20 minuten, of tot ze helemaal gaar zijn.
Terwijl de zalm aan het bakken is, combineer je de andere marinade-ingrediënten in een kleine steelpan en laat je op middelhoog vuur sudderen tot ze ingedikt zijn. Als het te dik wordt, voeg dan meer water toe.
Haal de zalmfilets uit de oven en bestrijk ze elk met de gereduceerde marinade en serveer de zalm over hete witte rijst en bestrooi met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes.
Wist je dat deze gebakken zalm teriyaki een supergezonde maaltijd is? Het bevat veel omega-3-vetzuren, waarvan is aangetoond dat ze de bloeddruk en het 'slechte' cholesterolgehalte verlagen. Dit verlaagt jouw kans op hartaandoeningen, verbetert jouw algehele cardiovasculaire gezondheid en kan je helpen gewicht te verliezen.
Ik ben dol op deze zalm teriyaki omdat het een heerlijke smaak heeft die mijn smaakpapillen behaagt en het heeft natuurlijk goede gezondheidsvoordelen.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102