Voor de gnocchi met chorizo gaan we beginnen met de eerste stap. Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Snijd de uitjes, tomaatjes en knoflook in kleine stukjes. Pak dan de chorizo en snijd deze in plakjes, doe vervolgens hetzelfde met de mozzarella en de basilicum.
Wanneer het water kookt doe je de gnocchi in de pan en breng je deze ongeveer 4-6 minuten aan de kook. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden.
Opzoek naar een nieuwe Koksmes - Keukenmes mes Roestvrij Keramische Coating? Kijk dan eens in onze webshop.
Pak een middelgrote bakpan en doe hier de chorizo in. Boter of olie is niet nodig, omdat de chorizo van zichzelf al vet genoeg is. Bak de chorizo tot hij lichtelijk krokant is en gooi dan de uitjes en knoflook erbij. Als laatste kunnen de tomaatjes er ook in. Breng het gerecht op smaak met peper en een klein beetje zout.
Nu stappen we over naar het inleggen van de ovenschaal. Als het goed is zijn de gnocchi ’s nu gaar en kan je deze afgieten. Wanneer je dit hebt gedaan kan je de ze in de ovenschaal leggen. Vervolgens kunnen de chorizo met tomaatjes, uitjes en knoflook erbij.
De laatste stap is de mozzarellaplakjes verspreiden over de gnocchi en de chorizo. Op het eind doe je de basilicumblaadjes erbij en de strooi kaas op dezelfde manier. Nu kan de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven. Wanneer de gnocchi klaar is laat je hem 15 minuten afkoelen. De tomaatjes zijn heel heet vanbinnen dus pas op met grote happen!
Ik ben gek op chorizo! Maar dan bedoel ik ook echt gek gek. Dit is een hele makkelijke maaltijd en ook niet al te duur. Gnocchi vind ik persoonlijk eens in de zoveel tijd lekker omdat het behoorlijk machtig is, maar wel onwijs smullen. Bovendien vind ik de basilicum met de chorizo en strooikaas een heerlijke combinatie voor zowel winter of zomer.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102