Het bakken van gobi en het mengen met een pittige en zoete manchurian saus maakt het een heerlijk voorgerecht. Gobi Manchurian is zo makkelijk thuis te bereiden en zo lekker dat iedereen in de familie om meer zal vragen.
De bloemkool moet worden schoongemaakt en fijngehakt. Laat ze 5 minuten in 3 kopjes heet water staan. Giet de bloemkool na 5 minuten af, verwijder eventueel resterend water en vocht.
Bereid de frituurolie in een pan door deze op middelhoog vuur te verwarmen.
Maak een beslag in een middelgrote mengkom met maïzena, bloem, rode chilipoeder, zwarte peper en zout terwijl de olie wordt bereid. Meng alles en wentel de bloemkool in het beslag om het goed te bedekken.
Opzoek naar een nieuwe 5-delige pannenset - Wokpan en Koekenpannen? Kijk dan eens in onze webshop.
Pak elke bloemkool en leg ze voorzichtig één voor één in de verhitte olie wanneer de olie heet genoeg is. Verlaag het vuur tot middellaag en bak tot de roosjes aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn. Voor een gelijkmatige garing, af en toe omroeren.
Laat de roosjes uitlekken in een keukenhanddoek nadat ze goudbruin zijn geworden. Herhaal dit met de resterende bloemkoolroosjes.
Meng een beetje water en rood chilipoeder in een mengkom. Maak er een pasta van en zet die apart.
Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook, gember en groene pepers toe. Laat deze twee minuten bakken. Roer de rode chilipepers en lente-uitjes erdoor. Laat twee minuten op een hoog vuur koken.
Meng de sojasaus, rode chilisaus, tomatenketchup, rode chilipasta, suiker, azijn en water in een grote mengkom en klop met een garde tot alles goed gemengd is. Voeg peper toe en meng goed.
Kook de saus, terwijl je af en toe roert, tot hij dikker wordt. Laat de saus twee minuten afkoelen. Roer de gebakken bloemkool er voorzichtig door om hem in de saus te wentelen. Serveer met een garnituur van lente-ui.
Meteen serveren.
Deze Gobi Manchurian smaakt heerlijk met noedels of gebakken rijst! Probeer dit uit en je zult het zeker lekker vinden!
Als je dit Gobi Manchurian Recept hebt geprobeerd neem dan een foto van je eten en tag ons op Instagram @HescomKitchen en gebruik de hashtag #HescomRecipes. Ik ben enthousiast om jouw creatie te zien!
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102