Havermout met chiazaad en fruit

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
29 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Geen tijd voor ontbijt dus sla je dit vaak over? Of ben je geen ontbijt persoon? Dan kan je deze havermout met chia en fruit eens proberen. Ook wel overnight oats genoemd, want dit gerecht maken we in de avond!

Voorbereiding: De havermout koken

Pak een steelpannetje en doe de melk met een scheutje water in de pan. Gooi de havermout erbij en roer deze af en toe door. Breng het een beetje meer op smaak door de kaneel toe te voegen. Als het eruit begint te zien als een zacht papje is hij klaar. Laat even 5 minuten afkoelen.

Het fruit snijden en de chia zaad toevoegen (3) 

Was de aardbeien en snijd in stukjes. Doe hetzelfde met de banaan. Pak een glazen pot erbij. Het liefst eentje die dicht kan, want dan kan er geen lucht bij komen, maar het mag ook een open pot zijn. Zorg er dan wel voor dat je deze aan het eind afdekt met zilverfolie. 

Als de havermout is afgekoeld kan je hem mengen met het fruit en een beetje door elkaar roeren. Doe de gehele pap nu in een glazen (afgedekte) pot. Laat het gerecht de hele nacht in de ijskast staan. Als je s’ochtends wakker wordt haal je het potje eruit en strooi je wat chia zaadjes eroverheen. Dat is toch een makkelijk ontbijt. 

Wat is mijn mening over de Havermout met chiazaad en fruit?

Overnight oats staat bekend om een ontbijt wat rijk is aan proteïne. Maar wist je dat het ook onwijs goed is als je last hebt van maagzuur of een opgezette buik? Dan helpt havermout hier ook tegen. Niet alleen breekt het vetten af en is het dus goed voor je cholesterol, maar ook is het goed voor de spijsvertering. Ik eet havermout bijna dagelijks en ik merk het verschil zeker! 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 5 min
Kooktijd: 10 min
Totaaltijd: 15 min
Serveringen: 1 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

1 banaan
Handje aardbeien
1 el kaneel
40 g biologische havermout
100 ml melk of haverdrink
Scheutje water
2 thee lepels Chia zaad

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram