Geen tijd voor ontbijt dus sla je dit vaak over? Of ben je geen ontbijt persoon? Dan kan je deze havermout met chia en fruit eens proberen. Ook wel overnight oats genoemd, want dit gerecht maken we in de avond!
Pak een steelpannetje en doe de melk met een scheutje water in de pan. Gooi de havermout erbij en roer deze af en toe door. Breng het een beetje meer op smaak door de kaneel toe te voegen. Als het eruit begint te zien als een zacht papje is hij klaar. Laat even 5 minuten afkoelen.
Was de aardbeien en snijd in stukjes. Doe hetzelfde met de banaan. Pak een glazen pot erbij. Het liefst eentje die dicht kan, want dan kan er geen lucht bij komen, maar het mag ook een open pot zijn. Zorg er dan wel voor dat je deze aan het eind afdekt met zilverfolie.
Als de havermout is afgekoeld kan je hem mengen met het fruit en een beetje door elkaar roeren. Doe de gehele pap nu in een glazen (afgedekte) pot. Laat het gerecht de hele nacht in de ijskast staan. Als je s’ochtends wakker wordt haal je het potje eruit en strooi je wat chia zaadjes eroverheen. Dat is toch een makkelijk ontbijt.
Opzoek naar een nieuwe Koekenpan met Anti-aanbaklaag - Verschillende maten? Kijk dan eens in onze webshop.
Overnight oats staat bekend om een ontbijt wat rijk is aan proteïne. Maar wist je dat het ook onwijs goed is als je last hebt van maagzuur of een opgezette buik? Dan helpt havermout hier ook tegen. Niet alleen breekt het vetten af en is het dus goed voor je cholesterol, maar ook is het goed voor de spijsvertering. Ik eet havermout bijna dagelijks en ik merk het verschil zeker!
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102