Italiaanse Kip Piccata

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
11 februari 2022

Hoe maken we dit gerecht?

Kip piccata is een eenvoudige maaltijd die makkelijk te bereiden en te genieten is.

Natuurlijk, kipfilet is niet echt het meest interessante om te eten. Maar er is niet veel voor nodig om het veel beter te maken. Met een paar eenvoudige ingrediënten zul je verbaasd zijn hoe lekker een gewone kipfilet kan zijn.

Voorbereiding: Bedek de kip met bloem

Kruid de kip aan beide kanten met zout en peper. Wentel de kip in de bloem en schud het overtollige meel eraf.

Smelt in een grote koekenpan op middelhoog vuur samen met 3 eetlepels boter en 2 eetlepels olie.

Bak de kip in de pan

Wanneer de boter en olie beginnen te knetteren, voeg 2 stukken kip toe en bak gedurende 3 minuten. Bak beide kanten 3 minuten of tot de kip bruin is. Haal de kip eruit en leg hem op een bord.

Voeg nog 3 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie toe en bak de tweede partij kip.

Bekijk hier onze 

Opzoek naar een nieuwe 5-delige pannenset - Wokpan en Koekenpannen? Kijk dan eens in onze webshop.


Bekijk hier het product 

Koken: Koken van de Piccata Saus

Voeg de sjalot toe aan het braadvet en bak 1 minuut, of tot hij zacht en aromatisch is. Sauteer nog een minuut nadat u de knoflook hebt toegevoegd.

Laat 4-5 minuten sudderen, of tot de bouillon tot de helft is ingekookt.

Zet het vuur laag en voeg de resterende 4 eetlepels boter, kappertjes, citroensap en -rasp naar smaak toe. Voeg naar smaak de resterende 1⁄2 theelepel zout toe.

Opdienen en genieten

Doe alle kip terug in de pan en laat nog 5 minuten bakken. Serveer de kip met de piccata saus over de gebakken kip gegoten. Best geserveerd met uw favoriete pasta of salade.

Wat is mijn mening over de Italiaanse Kip Piccata?

Deze makkelijke kip piccata schotel is een van mijn favorieten, en ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ik!

Ik vind het heerlijk om dit makkelijke maar schijnbaar chique gerecht met pasta, salade of aardappelpuree te serveren aan mijn familie en vrienden!

Ik zou graag van je horen als je dit recept uitprobeert.
Maak een foto en zelfs een video van je mooie eindgerecht. Tag ons op Instagram @HescomKitchen en gebruik de hashtag #HescomRecipes

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 30 min
Totaaltijd: 40 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

1 kg kippenfilet horizontaal gehalveerd)
2 ½ theelepel zout, verdeeld
½ theelepel peper
1 kop bloem voor het deeg
10 el boter, in stukjes gesneden, verdeeld
4 el olijfolie, verdeeld
1 sjalotje, fijngehakt
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
1 1/2 kopjes kippenbouillon
1 eetlepel citroensap
2 theelepels citroenzeste
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
peterselie, gehakt, voor garnering

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram