Karamel Creme Vla

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
24 februari 2022

Hoe maken we dit gerecht?

Een verrukkelijke eierpudding lekkernij genaamd Caramel Creme Custard. Een verrukkelijke karamel vlaai met makkelijk te volgen aanwijzingen!

Voorbereiding: Het koken van de karamel siroop

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius voor op de hoogste stand. Breng intussen in een steelpan de suiker en het water aan de kook en laat sudderen tot het mengsel goudbruin is. Giet het mengsel voorzichtig in zes schaaltjes. Laat de siroop volledig afkoelen alvorens hem te gebruiken.

Bereiding van de Custard

Verwarm de melk in een steelpan en roer er de suiker en de vanille-essence door. Roer tot de suiker volledig in het mengsel is opgelost, voeg dan de overige ingrediënten toe en meng grondig.

Klop de eieren langzaam los, klop de melk erdoor en giet het mengsel dan voorzichtig in een schaaltje in een schaaltje.

Koken: Het bakken van de karamelcreme-custard

Leg een doek op de bodem van een grote ovenschaal om een waterbad te maken. Zet de vormpjes in de ovenschaal en vul de schaal tot de helft met kokend water. Bak ze gedurende 40 minuten.

Laat het afkoelen

Haal uit de oven en laat het even afkoelen. Zet het in de koelkast. Draai met het lemmet van een mes rond de schaaltjes, keer om en serveer heel koud.

Wat is mijn mening over de Karamel Creme Vla?

Dit crème caramel dessert is klassiek. Iedereen in mijn familie die dit proefde, vroeg om seconden omdat het zo zoet en romig is.

Ik kan niet wachten om te zien hoe dit recept voor jou uitpakt!

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 20 min
Kooktijd: 45 min
Totaaltijd: 65 min
Serveringen: 6 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

Karamel
1/2 kopje suiker
2 eetlepels water

Custard
1/4 kopje suiker
2 theelepels vanille-extract
2 kopjes melk, warm
3 eieren, licht geklopt

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram