Deze soep is hemels. Echt, wie houdt er niet van enchilada's? Als het buiten koud is of je voelt je gewoon niet lekker, dan zijn er maar weinig dingen die onze botten verwarmen en ons opbeuren als een grote kom kip enchiladasoep.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui, terwijl u af en toe roert, tot hij zacht is geworden, ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut, onder voortdurend roeren.
Voeg in dezelfde pan de bouillon, tomaten, chilipepers, tortilla's, chilipoeder en komijn toe. Breng het geheel aan de kook en roer af en toe. Zet het vuur laag en laat het 20 minuten koken met het deksel op de pan.
Opzoek naar een nieuwe Soeplepel - Siliconen en Duurzaam Hout? Kijk dan eens in onze webshop.
Roer de kip en de roomkaas erdoor tot de roomkaas gesmolten is. Haal de pan van het vuur.
Meng in een kleine kom de geraspte kaas en maïzena; meng dit geleidelijk door de soep tot het gesmolten is. Zet de pan terug op middelhoog vuur en laat 1 tot 2 minuten sudderen.
Serveer de soep terwijl hij nog warm is. Garneer de soep desgewenst met koriander, zure room en/of guacamole.
Ik zal deze kip enchiladas maken wanneer ik op zoek ben naar een eenvoudig en hartig recept om in elkaar te gooien.
Een kom van deze soep houdt je warm en geroosterd, met weinig ingrediënten en weinig moeite om het te maken.
Probeer het en ga koken!
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102