Deze rijke, dikke en romige gnocchi-soep met kip wordt gemaakt met dikke rondjes gnocchi, malse stukjes kip en een paar groenten. Omdat deze soep vullend is, is een middelgrote kom voldoende.
Verhit de olijfolie in een oven op middelhoog vuur. Combineer de kip en 1/2 theelepel zout in een mengkom. Bak gedurende 4 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is. Leg de kip op een schaal en zet apart.
Zet het vuur laag tot middelhoog en voeg de boter toe. Voeg de wortel, bleekselderij en ui toe. Sauteer 5 minuten.
Giet in een kom een paar eetlepels verdampte melk. Klop de maizena erdoor tot een gladde massa.
Voeg de Italiaanse kruiden, tijm, selderijzout, peper en knoflook toe aan de pan met de groenten. Wacht 30 seconden tot de knoflook aromatisch wordt.
Opzoek naar een nieuwe 12-delige Keukengerei set met Houder - Siliconen met Bamboe? Kijk dan eens in onze webshop.
Combineer het maizena, de resterende verdampte melk en de kippenbouillon in de pot. Zet het vuur laag, dek de pan gedeeltelijk af en laat hem 10 minuten indikken.
Voeg de gnocchi toe en meng goed. Blijf, licht afgedekt, nog 8 tot 10 minuten koken, of tot de gnocchis zacht en gaar zijn.
Zet het vuur in de pan uit. Voeg de kip toe en meng goed. Voeg dan, een paar handenvol tegelijk, de spinazie toe tot deze geslonken is.
Breng op smaak met meer zout en peper indien nodig.
Als de soep te dik is, voeg dan meer kippenbouillon of water toe om hem te verdunnen tot de gewenste dikte. Bestrooi met Parmezaanse kaas, peterselie en een paar barsten zwarte peper, serveer onmiddellijk.
Deze Kip Gnocchi Soep is heerlijk! Dit is een fantastische maaltijd bij koud weer. Het is alsof je wordt geknuffeld door een kom. Je zult hier ongetwijfeld van genieten als je het eens probeert.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102