Krans met kruidenboter en kaas

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
22 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: Het snijden van het pizzadeeg en de mozzarella snijden, het bladerdeeg vouwen en verdelen in een krans

Om te beginnen gaan we de oven vast voorverwarmen op 200 graden. Vervolgens het pizzadeeg ontdooien voor ongeveer 5 minuten. Hierna snijden we elke plak in 4 vierkanten.

Ondertussen laat je de mozzarellabolletjes goed uitlekken en deppen we deze droog.

Verdeel elke keer een bolletje mozzarella en ¼ tl kruidenboter over de vierkantjes die je net hebt uitgesneden. Voor 10 personen gebruik je ongeveer 50 g van de kruidenboter.

Bekijk hier onze 

Opzoek naar een nieuwe Bakkwast - Siliconen en Duurzaam Hout? Kijk dan eens in onze webshop.


Bekijk hier het product 

Koken: Het bladerdeeg vouwen, de kaaskrans versieren, olijfolie mixen met vinaigrette en peterselie snijden

Ga verder met het vouwen van het deeg. Vouw de punten van het deeg naar het midden, zorg ervoor dat het er als een bolletje uitkomt. Je kan nu de bolletjes in een kransvorm verdelen over de bakplaat met bakpapier. Tip Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een hartje of een ander leuk figuur te maken. 

De overgebleven kruidenboter kan je nu uitsmeren over de deeg bolletjes. Dit zorgt ervoor dat de boter helemaal in het deeg trekt. Als laatst raspen we de kaas over de krans heen. Als je helemaal tevreden bent met het resultaat kan je de bakplaat in het midden van de oven plaatsten. Na ongeveer 20 minuten zijn de bolletjes als het goed is goudbruin. 

Ondertussen kan je nu de peterselie wassen en klein snijden. Doe deze in een bakje. We gaan door met de olijfolie mixen met de vinaigrette. Ook dit is heel simpel.

Vul het bakje tot de helft met olijfolie en giet ongeveer 2 tl vinaigrette erdoorheen. Tip: Een klein beetje peper erin zorgt ervoor dat het een lekkere bite krijgt. 

Als de krans klaar is kan je hem even 10 minuten laten afkoelen. De bakjes met peterselie en de mix van olijfolie vinaigrette kan je nu als dip naast het brood serveren! 

Wat is mijn mening over de Krans met kruidenboter en kaas?

Hapjes maken voor een feestje of voor een feestdag is vaak een lange en vermoeiende opgave. Ik hou dan zelf ook niet van uitgebreid koken of urenlang in de keuken staan als je al een diner of brunch hebt. Kruidenboter vind ik een van de beste uitvindingen, want het past overal wel bij. Daarbij hou ik ook onwijs van bladerdeeg/pizzadeeg dus vind ik dit een ideaal recept voor een simpel, maar heerlijk hapje. 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 20 min
Totaaltijd: 30 min
Serveringen: 10 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

1 pak Italiaans pizzadeeg (met olijfolie) 
300 g mini mozzarellabolletjes 
1 bakje kruidenboter
1 zakje strooikaas
5 g verse platte peterselie 
1 klein flesje olijfolie 
1 klein flesje vinaigrette 

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram