Lamsrack met Groene Asperges

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
29 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Een lamsrack kun je halen bij de slager. Het wordt voornamelijk veel gebruikt in seizoen gerechten. Op het lamsrack zit een mooie vetlaag. Onder de vetlaag zit een vliesje. Deze wordt taai tijdens het grillen en deze verwijderen we dus ook. De vetlaag aan de bovenkant van de lamsrack laten we zitten, omdat deze smaak geef bij het grillen.

Koken: Het grillen van de lamsrack

Daarna verwarmen we de grilplaat tot 200 graden. Dit kan ook een grilpan zijn. De lamsrack moet in totaal ongeveer 4 minuten op de gril liggen. Wij grillen deze twee keer twee minuten zodat er een mooi figuurtje ontstaat op het lamsvlees.

Daarna voegen we zout en peper toe aan de lamsrack. Dit doen we altijd achteraf omdat peper ook kan verbranden. Lat het vlees na het grillen even rusten en daarna kunnen we deze in de ver af laten bakken om hem van binnen mooi gaar te krijgen.

Het bereiden van het garnituur

Ondertussen gaan we aan de slag met groene asperges. We grillen deze voor 5 minuutjes op de grilplaat tot dat ze mooi zacht zijn. Groene asperges maken het gerecht ook lekker gezellig en geven een mooie kleur op de plaat.

Daarna gaan we verder met de knolselderij creme. Daarvoor koken we een knolselderij samen met wat melk tot dat deze gaar is . Deze blenderen we ook zodat hij mooie vloeibaar en dik wordt. Vervolgens maken we deze op smaak met peper en zout.

Een leuke toevoeging zijn miniworteltjes, deze kunnen we zacht grillen met wat boter erbij en voegen we vervolgens toe aan het gerecht. Daarnaast voegen we ook tuinbonen toe. Een lekkere en lichte aanvulling die het vlees complimenteert. De koken we in een klein pannetje tot ze zacht zijn.

Wat is mijn mening over de Lamsrack met Groene Asperges?

Dit gerecht is voornamelijk gemaakt op de gril. Dit is dus een leuke extraatje voor het warme weer. Daarnaast is lam een vleessoort dat vaak niet thuis gekookt wordt, maar wel een enorm goede aanvullen is op je palet. Zeker het proberen waard dus. Daarnaast is het ook veel makkelijker te verkrijgen dan mensen denken.

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 30 min
Totaaltijd: 40 min
Serveringen: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

500 gram Lamsrack
1 Knolselderij
100 mililiter melk
Groene Asperges
2 kleuren mini wortel
50 gram Tuinbonen
Pepersaus

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram