Mimosa cocktail

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
23 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: De sinaasappels persen en inschenken

Voor het weekend hebben we weer een heerlijke cocktail voor jullie klaar staan. Deze mimosa’s zijn lekker fris maar toch met een lekkere bite!

Snijd de sinaasappels doormidden en pers deze in een perser. Neem het sap van de sinaasappels op in een glas of bakje. Schenk dan het sap in de champagne tot ongeveer de helft van het glas. 

Koken: De likeur en wijn inschenken en de Mimosa versieren

We gaan nu verder me de alcoholische drank toevoegen. Schenk ongeveer 60 ml cava of champagne in de glazen. Pas goed op dat het glas niet overstroomd. Verder met de Cointreau! 

Je kan ongeveer 5 ml Cointreau gebruiken per champagne glas. Wil je liever geen alcohol? Dan kan je in plaats van de Cointreau een limonade naar keuze hiervoor gebruiken. 

Nu zijn we bij de laatste stap aangekomen! Persoonlijk vind ik die het leukst. Het versieren van de champagneglazen. Want een Mimosa is natuurlijk niet compleet zonder het sinaasappelrandje. Was de sinaasappel even onder warm water en schil de zeste van de sinaasappel in dunne stukjes. 

Hang ze om het glas heen en voilà je Mimosa is klaar. Tip: Wrijf met de zeste even over het champagneglas en je hebt een heerlijke geur om de tafel hangen wanneer je deze cocktails serveert! 

Wat is mijn mening over de Mimosa cocktail?

Je hebt misschien wel gemerkt in mijn blogs dat ik een echte cocktail liefhebben ben. Deze Mimosa is echt een heerlijk drankje voor in de zomer of lente, maar wat ik ook veel heb gelezen bij de paasdagen of bij andere feestdagen. Je kan deze cocktail helemaal maken zoals jij hem wil. Heb je liever een non-alcoholisch drankje dan kan je gewoon limonade gebruiken en geen likeur. Wat ik zo leuk vind aan deze cocktails is dat ze passen bij elke tijd van de dag. Ontbijt, lunch of diner, maar ook als je een zomerse avond hebt met vrienden op je balkon. Je hebt geen cocktailshaker nodig, gewoon even roeren en versieren en je kan genieten van jouw eigen Mimosa. 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 0 min
Totaaltijd: 15 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

60 ml mousserende wijn. (Cava of champagne) 
5 ml Cointreau 
4 Pers sinaasapels
Benodigdheden: Champagneglazen 
Sinaasappel pers

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram