Begin met het schillen van de aardappels. Snijd hierna de uitjes knoflook en de peterselie fijn. Als je dit hebt gedaan snijd je de bloemkool in hele kleine stukjes. Spoel ondertussen de aardappelen eventueel nog even af en doe ze in een ruime pan met water. Breng deze ongeveer 30 minuten aan de kook. Tip: Wanneer je met een vork door de aardappels kan prikken zijn ze gaar.
Mocht je nog opzoek zijn naar een goede opscheplepel, neem dan een kijkje op onze webshop bij de sectie keukengerei. Klik hier…
Opzoek naar een nieuwe 12-delige Keukengerei set met Houder - Siliconen met Bamboe? Kijk dan eens in onze webshop.
Bak de uitjes met olijfolie in een ruime bakpan en voeg de bloemkool toe, je hoeft deze niet te koken want hij gaat straks nog de oven in. Het gehakt kan er nu ook bij en als laatst de knoflook. Nu gaan we het gehakt kruiden. Voeg de paprikapoeder, komijnzaad en de gesneden peterselie toe en roer goed door. Vervolgens nog wat peper en zout en klaar is kees! Verwarm nu de oven vast voor op 250 graden.
Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en bewaar je een klein beetje van het kookvocht om te pureren. Doe de helft van de crème fraîche bij de aardappels en een kwart van de boter. Breng de puree op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Stamp de aardappels tot een gladde puree. Proef tussendoor even of je er meer zout of peper in wil of eventueel nog nootmuskaat. Je kan ook zelf kruiden eraan toevoegen die jij lekker vindt!
Wanneer je de puree op smaak hebt gebracht doe je deze in een grote ovenschaal. Je hoeft deze niet in te vetten. Verspreid het gehakt met de bloemkool over de aardappelpuree. Als laatst strooi je de kaas eroverheen. De hoeveelheid ligt geheel aan wat jij lekker vindt. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten en laat even afkoelen. Als laatst kan je wat extra peterselie strooien over het gerecht. En nu opscheppen maar!
Persoonlijk vind ik ovenschotels heerlijk als het koud is en ook als je erg veel trek hebt of voor veel mensen moet koken is het handig. Ook dit gerecht is makkelijk en neemt niet al te veel tijd in beslag. Verder gaan er vele groentes samen met aardappelpuree dus kan je elke keer iets nieuws bedenken en wordt een ovenschotel nooit saai!
Geschreven door:
Hoi! Leuk dat je hier bent beland. Ik ben Gitane 25 jaar en ik schrijf met veel plezier blogs voor Hescom Kitchen. In 2019 ben ik afgestudeerd als redactiemedewerker bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Dit is een combinatie van journalistiek en communicatie. Verder hou ik van lekker eten, muziek, reizen, yoga en last but not least mijn vrienden!