Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en bloemkool

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
22 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: Het snijden/schillen van de groentes

Begin met het schillen van de aardappels. Snijd hierna de uitjes knoflook en de peterselie fijn. Als je dit hebt gedaan snijd je de bloemkool in hele kleine stukjes. Spoel ondertussen de aardappelen eventueel nog even af en doe ze in een ruime pan met water. Breng deze ongeveer 30 minuten aan de kook. Tip: Wanneer je met een vork door de aardappels kan prikken zijn ze gaar. 

Mocht je nog opzoek zijn naar een goede opscheplepel, neem dan een kijkje op onze webshop bij de sectie keukengerei. Klik hier…

Koken: Bloemkool bakken en Purree bereiden,

Bak de uitjes met olijfolie in een ruime bakpan en voeg de bloemkool toe, je hoeft deze niet te koken want hij gaat straks nog de oven in. Het gehakt kan er nu ook bij en als laatst de knoflook. Nu gaan we het gehakt kruiden. Voeg de paprikapoeder, komijnzaad en de gesneden peterselie toe en roer goed door. Vervolgens nog wat peper en zout en klaar is kees! Verwarm nu de oven vast voor op 250 graden.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en bewaar je een klein beetje van het kookvocht om te pureren. Doe de helft van de crème fraîche bij de aardappels en een kwart van de boter. Breng de puree op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Stamp de aardappels tot een gladde puree. Proef tussendoor even of je er meer zout of peper in wil of eventueel nog nootmuskaat. Je kan ook zelf kruiden eraan toevoegen die jij lekker vindt! 

Wanneer je de puree op smaak hebt gebracht doe je deze in een grote ovenschaal. Je hoeft deze niet in te vetten. Verspreid het gehakt met de bloemkool over de aardappelpuree. Als laatst strooi je de kaas eroverheen. De hoeveelheid ligt geheel aan wat jij lekker vindt. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten en laat even afkoelen. Als laatst kan je wat extra peterselie strooien over het gerecht. En nu opscheppen maar! 

Wat is mijn mening over de Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en bloemkool?

Persoonlijk vind ik ovenschotels heerlijk als het koud is en ook als je erg veel trek hebt of voor veel mensen moet koken is het handig. Ook dit gerecht is makkelijk en neemt niet al te veel tijd in beslag. Verder gaan er vele groentes samen met aardappelpuree dus kan je elke keer iets nieuws bedenken en wordt een ovenschotel nooit saai! 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 30 min
Kooktijd: 30 min
Totaaltijd: 60 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Medium

Ingrediëntenlijst

1 kg kruimige aardappelen
1 zakje strooikaas (naar keuze)
1 pakje roomboter
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 verse bloemkool
300 gehakt
1 el milde paprikapoeder
1 el komijnzaad
125 g crème fraîche
1 pakje verse platte peterselie

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram