Pastasalade met kip en pesto

Recept geschreven door:
Gitane
|
22 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Bij een picknick denk je vaak aan een fruitsalade of broodjes met lekker beleg, maar het kan ook anders! Deze pastasalade met pesto en kip is lekker vullend en snel klaar voor de picknick.

Voorbereiding: Groentes wassen en snijden

Start met de groentes te wassen. Tip: Zet de tomaatjes in een bakje met heet water en wat zout en laat deze even weken. Zo verwijder je de giftige stoffen. We gaan verder met de komkommer in kleine partjes snijden, doe hetzelfde met de augurken en de witte kaas. De knoflook mag in de knoflook pers of stamp het fijn met een vork.

Na tien minuten kan je de tomaatjes afspoelen en door twee snijden. Spoel de slamelange met lauw water af en laat deze uitlekken in een vergiet. Is de sla droog? Mooi dan gaan we door naar de volgende stap.

Koken: De kip bakken en de pasta koken en serveren

Bak de kipfiletblokjes in de olijfolie en versterk de smaak met peper en zout. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook. Tip: Gooi hier ook een el olijfolie in. Dit zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar blijft plakken. Marineer de kip nu met de knoflook.

Als de pasta kookt kan je de pasta afgieten en terug doen in de pan. Nu pakken we het potje pesto erbij. Ik doe meestal het hele potje pesto erin, maar als je niet een te sterke smaak wil doe dan de helft van het potje erbij.

Roer de pasta even door en gooi dan de pijnboompitjes erin. De kipstukjes kunnen nu door de pasta pesto heen. Schep ze door de groentes. Als laatste kunnen de olijven erbij.

Wat is mijn mening over de Pastasalade met kip en pesto?

Pasta vind ik heerlijk om te maken en je kan er zoveel mee doen dat het nooit verveelt. Deze pastasalade heb ik van mijn zus geleerd. Het is heel handig als je een feestje hebt en je wil een wat vullende maaltijd of snack op tafel zetten. Maar ook voor een picknick met vrienden of je geliefde is deze pastasalade heerlijk om mee te nemen. Daarbij duurt hoef je er niet uren voor in de keuken te staan. Ik zeg perfect! 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 20 min
Totaaltijd: 0 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

350 gr scharrelkipfilet
1 zak gemixte slamelange
1 bakje cherrytomaatjes
Halve komkommer
1 pakje witte kaas
1 pot olijven (naar keuze)
1 pak pasta Penne
1 potje groene pesto
1 zakje pijnboompitten
1 potje augurken zoet/zuur
1 teentje knoflook
3 el olijfolie

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram