Dit is een eenvoudige perzik galette, met verse gele perziken gemengd met een beetje suiker, bloem, en vanille. Je kunt er een beetje mee spelen.
Dit is een makkelijke manier om te bakken!
Snijd de boter in blokjes en leg ze in de diepvries tot ze klaar is voor gebruik.
Doe de bloem, suiker en zout in een keukenmachine. Pulseer tot het gemengd is. Voeg de blokjes boter toe aan het bloemmengsel en pulseer tot de boter goed verdeeld is.
Voeg de azijn en het ijswater toe in de keukenmachine en pulseer het twee keer tussen elke toevoeging.
Controleer of het deeg klaar is als het kruimelig is, maar nog wel samenhoudt als je het tussen twee vingers knijpt.
Keer het deeg uit op een schoon, licht met bloem bestoven werkvlak. Vorm er een ronde, platte schijf van, werk snel en zorg ervoor dat je het deeg niet te stevig vastpakt.
Wikkel de schijf strak in plasticfolie. Laat het deeg minstens een uur in de koelkast rusten alvorens het uit te rollen.
Haal het deeg uit de koelkast. Wacht ongeveer 5-10 minuten tot het deeg enigszins is opgewarmd en plooibaar is geworden.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een grote bakplaat met perkamentpapier. Zet opzij.
Leg het deeg in het midden van een schone, licht bestoven werkvlak. Begin in het midden van de schijf en rol met een deegroller naar buiten toe uit met een stevige maar zachte druk. Rol het deeg na het keren verder uit naar de randen. Om te voorkomen dat het deeg blijft plakken, moet je tijdens het werk extra bloem op het deeg, onder het deeg en op de deegroller strooien.
Rol het deeg uit tot het een diameter van ongeveer 12 centimeter heeft en 1/8 centimeter dik is. Oefen een gelijkmatige druk uit met de deegroller over het hele oppervlak van het deeg naarmate het deeg groter wordt.
Opzoek naar een nieuwe 12-delige Keukengerei set met Houder - Siliconen met Bamboe? Kijk dan eens in onze webshop.
Meng in een kom de perzikvulling door de bruine suiker, citroen, vanille, arrowroot starch, kaneel, gember en zout door elkaar te roeren. Schep de perziken erdoor.
Verdeel de perzikvulling in een gelijke laag of in een decoratieve spiraal in het midden van het taartdeeg, laat ongeveer twee centimeter rond de rand vrij. Vouw het deeg over de perziken en overlap het deeg zo nodig. Bestrijk het deeg met het eimengsel en bestrooi het met suiker.
Bak gedurende 50 minuten, tot het deeg goudkleurig is. Haal het uit de oven en laat het afkoelen. Bestrijk de bovenkant, terwijl hij nog warm is, met een perzikgelei.
Serveer warm en geniet.
Ik heb ontelbare verschillende desserts gemaakt en ik kan nog steeds niet geloven hoe eenvoudig en heerlijk deze perzikgalette is. Het kost bijna geen tijd en het resultaat is bedwelmend.
Dus als je toegang hebt tot verse gele perziken in je omgeving moet je dit zo snel mogelijk maken.
Het is het waard.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102