Warning: Undefined array key "oxygen-cache-105880" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.jetpack.php on line 6212

Warning: Undefined array key "oxygen-cache-106210" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.jetpack.php on line 6212

Warning: Undefined array key "oxygen-universal-styles" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.jetpack.php on line 6212

Poke bowl met Zalm en Tonijn

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
21 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Dus wat is poke eigenlijk? Poke (uitgesproken als poh-kay), is een Hawaiiaans gerecht van rauwe vis, meestal tonijn, gemarineerd in saus en meestal geserveerd met rijst, groene uien en groenten.

Voor dit recept heb ik zowel zalm als tonijn gebruikt, maar je kunt de een of de ander gebruiken, afhankelijk van je voorkeur! Er is veel ruimte voor maatwerk met deze poke bowls – dat is het leuke ervan! Ik ben dol op de combinatie van romige en knapperige texturen in deze kom van avocado, zeewier, wortelen en komkommers, maar laat gerust alle groenten die je niet lekker vindt, weg.

Voorbereiding: Het maken van de zalm en rijst

Traditioneel wordt vis voor poke een beetje in saus gemarineerd voordat hij wordt geserveerd. Soms vind ik het leuk om de vis te marineren, en soms ook niet, afhankelijk van mijn mate van luiheid op dat moment. Als je de vis wilt marineren, gebruik dan alleen de kokosamino’s en de sesamolie. Het zuur van de rijstazijn en limoen zal de vis gaan koken en het een rare textuur geven, dus laat ze tot het einde weg. Als je de vis gemarineerd hebt, voeg dan de azijn en nog een scheutje kokosamino’s toe en roer de vis voor het serveren door.

Vaker wel dan niet, sla ik het marineren over en kleed ik de kom gewoon aan met de saus helemaal door elkaar gemengd. Het is gemakkelijker, sneller en helemaal heerlijk! Maar jij bent de baas van je eigen leven – doe wat je wilt!

Onthoud dat we hier met rauwe vis werken, dus het moet alleen niet goed zijn, maar van hoge kwaliteit! Ik heb twee plekken waar ik mijn vis voor poke bowls graag koop: een nabijgelegen Aziatische markt en een sushirestaurant. U kunt het ook aan uw visboer vragen! Zorg er wel voor dat u sushi of vis van sashimi-kwaliteit koopt. Soms kun je vis vinden die al in blokjes is gesneden om te porren, anders kun je hem zelf snijden.

Koken: Hoe maken we dit gerecht?

Snijd de vis in de lengterichting, tegen de korrel in, en dan dwars om blokjes te maken. Ze hoeven niet perfect te zijn, maar een kubus van 2 × 2 centimeter is eigenlijk wat je wilt.

In principe bouw je gewoon je kommen zoals jij dat wilt. Ik beloof je dat jullie deze Whole30 Poke Bowls geweldig zullen vinden, en dat je de rijst niet eens zult missen! Oké, misschien een beetje. Ik kan niet wachten tot je ze maakt!

Wat is mijn mening over de Poke bowl met Zalm en Tonijn?

Als je van sushi houdt, zul je deze Whole30 Poke Bowls geweldig vinden! Verse zalm en tonijn over bloemkoolrijst met een heerlijke saus en een finishing touch – zo perfect! Deze poke bowls worden je nieuwe favoriete diner, of je nu Whole30 doet of niet.

Om dit recept Whole30-compatibel te maken, gebruikte ik bloemkoolrijst in plaats van traditionele kleefrijst en verruilde ik kokosamino’s voor sojasaus. Natuurlijk, als je Whole30 niet doet, voel je dan vrij om het op een rijtje te zetten! Ik moet zeggen, ik was bang dat de bloemkoolrijst totaal “bleh” zou zijn in vergelijking met plakkerige witte rijst, maar ik was aangenaam verrast door hoe het bleek!

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!

Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 90

Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102

Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 113

Warning: Undefined array key "action" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 113
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd:
Warning: Undefined array key "settings_page" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 547
10
min
Kooktijd: 
Warning: Undefined array key "settings_page" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 547
5
min
Totaaltijd: 
Warning: Undefined array key "settings_page" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 547
15
min
Serveringen: 
Warning: Undefined array key "settings_page" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 547
2
personen
Moeilijkheidsgraad: 
Warning: Undefined array key "settings_page" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 547
Makkelijk

Ingrediëntenlijst


Warning: Undefined array key "settings_page" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 547
150 gram zalm van sushi-kwaliteit
150 gram tonijn van sushi-kwaliteit
2-4 kopjes bloemkoolrijst
1 avocado, in blokjes
1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
Zeewiervellen, in reepjes gesneden
Lente-uitjes, alleen groene en lichtgroene delen, in dunne plakjes gesneden
Sesam zaden
1 kopje wortelen, versnipperd
Schilferig zeezout
Limoenpartjes, om te serveren
3 eetlepels kokosamino’s
2 eetlepels ongekruid rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
Snufje rode pepervlokken

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen

Volg ons ook op:


Warning: Undefined array key "icon-color" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/component.class.php on line 3217

Warning: Undefined array key "icon-color" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/component.class.php on line 3217
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram