Quinoa salade met kikkererwten en avocado

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
11 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: De quinoa koken en de kikkererwten bakken

Salades wie vindt ze niet lekker. Maar vooral makkelijk te bereiden! Dit gerecht met quinoa, kikkererwten en avocado zit boordevol groentes en is een vullende maaltijd voor op het werk of gewoon als tussendoortje.

Pak de zeef en was je Quinoa onder lauw water schoon. Dit zorgt ervoor dat het laagje saponine eraf gaat. Een stof die zorgt voor een wat bittere en zeepachtige smaak. Reken ongeveer 75 gram per persoon en 150 ml water voor elke portie. Breng het water aan de kook met de quinoa en roer af en toe door. Wanneer het water kookt zet je het vuur zacht en laat je de quinoa 8 minuten staan. 

Tip: Als de kiempjes loslaten van de korrels is de quinoa gaar! 

Breng de pan van het vuur en laat de Quinoa even 10 minuten staan. Over naar de kikkererwten. Gooi het sap van de kikkererwten weg en verhit een bakpan met 2 tl olijfolie. Rooster de kikkererwten en voeg het paprikapoeder, zout en peper hieraan toe. Na ongeveer 8 minuten zijn de kikkererwten klaar. 

Koken: De dressing maken en de groentes snijden

Was de groentes en begin met het snijden van de komkommer, tomaten en de peterselie. Allemaal in kleine stukjes. Vervolgens snijd je de avocado doormidden en haal je de pit eruit. De avocado mag in dunne plakjes gesneden worden. 

Meng 1 el honing met 2 el olijfolie en 2 el citroensap door elkaar in een potje of bakje. Klop of schud dit goed door elkaar en voeg peper en zout toe. 

Nou komen we bij de laatste stap! De quinoa mengen en serveren. Schep de quinoa in een grote sla kom en voeg alle groentes toe die we net hebben gesneden. Pak twee borden erbij en serveer de quinoa als eerst. Ten tweede scheppen we de kikkererwten erbovenop en dan de avocado schijfjes. De dressing kan er nu overheen. Je bent klaar om te genieten van dit quinoa gerecht.

Wat is mijn mening over de Quinoa salade met kikkererwten en avocado?

Een aantal jaren geleden heb ik quinoa ontdekt met mijn moeder toen we de rijstgerechten en aardappels zat waren. Dit is een eiwitrijke maaltijd en onwijs gezond als je liever wat minder gluten eet, maar ook als je toe bent aan wat afwisseling. De kikkererwten zorgen voor verzadigd gevoel, waardoor je niet heel snel honger hebt en de avocado is goed voor natuurlijke vetten in het lichaam. Lekker smullen dus! 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 25 min
Kooktijd: 10 min
Totaaltijd: 35 min
Serveringen: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

75 gram quinoa p.p.
½ komkommer
2 grote tomaten
1 avocado 
1 blik kikkererwten 
1 handje granaatappel pitjes 
4 el olijfolie 
1 handje verse peterselie
2 el citroensap 
Zout & Peper 
1 el Honing 
1 tl paprikapoeder 
Benodigdheden: Zeef

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram