Salades wie vindt ze niet lekker. Maar vooral makkelijk te bereiden! Dit gerecht met quinoa, kikkererwten en avocado zit boordevol groentes en is een vullende maaltijd voor op het werk of gewoon als tussendoortje.
Pak de zeef en was je Quinoa onder lauw water schoon. Dit zorgt ervoor dat het laagje saponine eraf gaat. Een stof die zorgt voor een wat bittere en zeepachtige smaak. Reken ongeveer 75 gram per persoon en 150 ml water voor elke portie. Breng het water aan de kook met de quinoa en roer af en toe door. Wanneer het water kookt zet je het vuur zacht en laat je de quinoa 8 minuten staan.
Tip: Als de kiempjes loslaten van de korrels is de quinoa gaar!
Breng de pan van het vuur en laat de Quinoa even 10 minuten staan. Over naar de kikkererwten. Gooi het sap van de kikkererwten weg en verhit een bakpan met 2 tl olijfolie. Rooster de kikkererwten en voeg het paprikapoeder, zout en peper hieraan toe. Na ongeveer 8 minuten zijn de kikkererwten klaar.
Opzoek naar een nieuwe 12-delige Keukengerei set met Houder - Siliconen met Bamboe? Kijk dan eens in onze webshop.
Was de groentes en begin met het snijden van de komkommer, tomaten en de peterselie. Allemaal in kleine stukjes. Vervolgens snijd je de avocado doormidden en haal je de pit eruit. De avocado mag in dunne plakjes gesneden worden.
Meng 1 el honing met 2 el olijfolie en 2 el citroensap door elkaar in een potje of bakje. Klop of schud dit goed door elkaar en voeg peper en zout toe.
Nou komen we bij de laatste stap! De quinoa mengen en serveren. Schep de quinoa in een grote sla kom en voeg alle groentes toe die we net hebben gesneden. Pak twee borden erbij en serveer de quinoa als eerst. Ten tweede scheppen we de kikkererwten erbovenop en dan de avocado schijfjes. De dressing kan er nu overheen. Je bent klaar om te genieten van dit quinoa gerecht.
Een aantal jaren geleden heb ik quinoa ontdekt met mijn moeder toen we de rijstgerechten en aardappels zat waren. Dit is een eiwitrijke maaltijd en onwijs gezond als je liever wat minder gluten eet, maar ook als je toe bent aan wat afwisseling. De kikkererwten zorgen voor verzadigd gevoel, waardoor je niet heel snel honger hebt en de avocado is goed voor natuurlijke vetten in het lichaam. Lekker smullen dus!
Geschreven door:
Hoi! Leuk dat je hier bent beland. Ik ben Gitane 25 jaar en ik schrijf met veel plezier blogs voor Hescom Kitchen. In 2019 ben ik afgestudeerd als redactiemedewerker bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Dit is een combinatie van journalistiek en communicatie. Verder hou ik van lekker eten, muziek, reizen, yoga en last but not least mijn vrienden!