Romige Toscaanse Zalm met Knoflookboter

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
7 maart 2022

Hoe maken we dit gerecht?

Deze zalm is rijk, romig, fluweelzacht, boterachtig en vol van smaak met slechts een handvol ingrediënten. De saus is wat dit recept zo speciaal maakt, het zou met een waarschuwingslabel moeten komen om jezelf zo nu en dan te trakteren! Dit romige Toscaanse zalmrecept kost weinig moeite en zal zeker elke zalmliefhebber tevreden stellen.

Voorbereiding: Het bakken van de vis

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zout en peper en schroei ze in de hete pan 5 minuten aan elke kant dicht, eerst met het vlees naar beneden. Haal de gekookte zalm uit de pan en leg hem apart.

Bekijk hier onze 

Opzoek naar een nieuwe 5-delige pannenset - Wokpan en Koekenpannen? Kijk dan eens in onze webshop.


Bekijk hier het product 

Koken: Het koken van de saus

Smelt de boter in dezelfde pan als waarin u de zalm heeft gebakken. Voeg de knoflook toe en bak deze tot hij aromatisch is.

Voeg de ui toe in de boter. Giet de witte wijn erbij en laat het geheel iets inkoken. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak gedurende 2 minuten om hun smaken vrij te geven.

Zet het vuur laag, meng de helft en de helft erdoor en laat het sudderen, af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Maak de Romige Knoflook Toscaanse Zalm af

Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze in de saus verwelken alvorens de Parmezaanse kaas toe te voegen. Laat de saus koken tot de kaas in de saus is gesmolten.

Om de saus dikker te maken, giet je het maizenamengsel in het midden van de pan en laat je het koken, onder voortdurend roeren, tot de saus dikker wordt.

Doe de zalm terug in de pan met de peterselie en schep de saus over elke filet.

Serveer met pasta, rijst of gestoomde groenten als bijgerecht.

Wat is mijn mening over de Romige Toscaanse Zalm met Knoflookboter?

Dit romige Toscaanse zalmrecept is zo'n eenvoudige en goedkope manier om saaie oude zalm aan te kleden. Al met al, dit romige zalm recept geldt als een favoriet in ons huis. Ik hoop dat je het zult proberen, en laat ons weten wat je ervan vindt! Dank je voor het lezen.

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 5 min
Kooktijd: 20 min
Totaaltijd: 25 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

4 stuks zalmfilets, vel eraf
2 theelepels olijfolie
1 theelepel maïzena met 1 eetlepel water
2 eetlepels boter
1 eetlepel verse gehakte peterselie
6 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine gele ui, in blokjes gesneden
1/3 kopje droge witte wijn
3 kopjes baby spinazie
1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
150 g zongedroogde tomaten, zonder olie
1 3/4 kopjes half en half (gelijke delen lichte room en melk)
zout en peper, naar smaak

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram