Rundvlees Worst Kolache

Recept geschreven door:
Kenneth Moraleda
|
2 februari 2022

Hoe maken we dit gerecht?

Een vullend ontbijtgebakje met een broodje waarin een heerlijke worst is gewikkeld.

Voorbereiding: Maak het deeg

Verwarm de melk kort en giet ze in een grote mengkom. Combineer de suiker en de gist in een mengkom. Laat het 5-10 minuten staan tot het schuimig is.

Voeg de losgeklopte eieren, de gesmolten boter en het zout toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg 2 kopjes bloem toe en mix met een deeghaak tot alles gemengd is. Voeg de resterende 2 kopjes bloem toe aan het mengsel. Blijf mixen en kneed het deeg nog 5-7 minuten.

Het deeg moet soepel zijn en niet aan de zijkanten van de kom kleven. Voeg zo nodig telkens 1 eetlepel bloem toe tot het deeg niet meer aan de randen van de kom kleeft.

Laat het deeg rijzen

Haal het deeg uit de mengkom wanneer het tot een bal kan worden gevormd. Bestrijk een schone kom met een beetje olie, leg de deegbal in de kom en bestrijk ook deze met olie.

Dek de schaal af met een schone keukendoek. Zet de kom op een tochtvrije plaats in de keuken. Laat het deeg een uur rijzen of tot het in omvang verdubbeld is.

Koken: Kook de worstjes en maak kolaches

Bak de worstjes in een grote pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur en leg de worsten apart.

Druk het deeg uit als het gerezen is, neem het uit de kom en verdeel het in 12 gelijke stukken.

Duw één voor één een stuk deeg met uw vingers in de vorm van een rechthoek met dezelfde breedte als de worsten.

Leg het worstje erop, pak het in en plooi de naden. Leg dit op een grote bakplaat, met de naad naar beneden.

Bak de Kolaches

Leg de kolaches 1 inch uit elkaar op een bakplaat. Ga door met het rollen van het deeg en de worstjes tot ze allemaal gaar zijn.

Laat nog 45 minuten rijzen door de bakplaat af te dekken met een schone doek.

Verwarm de oven voor op 205 graden Celsius.

Klop voor de eierwassing het ei en de melk in een klein schaaltje door elkaar.

Bestrijk de bovenkant van de kolaches met het eimengsel.

Bak 17 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Haal de kolaches uit de oven en zet ze een paar minuten apart voor het serveren.

Wat is mijn mening over de Rundvlees Worst Kolache?

Deze zijn om van te watertanden. Het is de tijd en het werk waard om een grote partij te maken, want het is perfect voor een kant-en-klaar ontbijt.

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 90 min
Kooktijd: 20 min
Totaaltijd: 110 min
Serveringen: 12 personen
Moeilijkheidsgraad: Medium

Ingrediëntenlijst

2/3 kopje melk
1/4 kop suiker
2 1/4 theelepel actieve droge gist
2 grote eieren, losgeklopt
6 el gesmolten ongezouten boter
1 tl zout
4 kopjes bloem voor alle doeleinden
12 stuks worstjes

Ei wassen

1 groot ei
1 tl melk

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram