Paella! Deze bekende saffraan-ingegoten rijstschotel is een traditioneel Spaans recept dat is gevuld met zeevruchten en alles wat je maar kunt bedenken! Je zult verliefd worden op dit heerlijke recept vooral als je geniet van het bereiden van de internationale keuken!
Verhit de olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui, paprika en knoflook. Voeg tomaat, laurier, paprikapoeder, saffraan, zout en peper toe. Laat 5 minuten al roerend koken. Voeg witte wijn toe en laat 10 minuten koken.
Doe de varkenshaas in de pan, 2 eetlepels gehakte peterselie, en de rijst. Giet langzaam de varkensbouillon rond de pan, schud de pan maar meng het niet.
Breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15-18 minuten koken. Schud de pan een beetje heen en weer.
Doe de garnalen, de mosselen en de calamares erbij, voeg de erwten toe en laat nog 5 minuten sudderen zonder te roeren.
Let erop dat de rijst bovenaan bijna zacht is en dat het grootste deel van het vocht is opgenomen. Als de rijst nog niet gaar is, voeg dan een beetje extra water of bouillon toe en kook verder.
Haal de pan van het vuur, dek hem af met een deksel en laat hem 10 minuten rusten.
Opzoek naar een nieuwe 5-delige pannenset - Wokpan en Koekenpannen? Kijk dan eens in onze webshop.
Bestrooi met peterselie en garneer met citroen. Breng de hele pan naar de tafel voor het serveren.
Uitstekende maaltijd! Ik hou van zeevruchten paella met een glas wijn. Deze twee vormen, naar mijn mening, een uitstekende combinatie.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102