De meeste ingrediënten zijn voorraadartikelen, maar je hebt ook verse knoflook en peterselie nodig. Als je niet de gewoonte hebt om verse peterselie bij de hand te houden, zou ik dan een andere manier van werken willen voorstellen? Peterselie is verreweg mijn favoriete kruid om een beetje helderheid toe te voegen aan allerlei gerechten. Ik gebruik het dagelijks! Het is een plat blad, Italiaanse peterselie – niet gekruld.
Je kan eventueel kijken naar onze keukengerei set om je spaghetti puttanesca mee te maken. Allen gerei die je nog hebt kun je hier vinden. Klik hieronder om een kijk te nemen.
Dit is werkelijk een van de makkelijkste recepten om te bereiden en, als er niet misgaat, zou je binnen 30 minuten al klaar kunnen zijn.
Verhit eerst de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ansjovis toe. Roer de ansjovis tot ze bijna in de olie zijn gesmolten. Voeg dan de knoflook en rode pepervlokken toe. Ik gebruik meestal 1/2 theelepel rode pepervlokken, maar als je een pittigere pasta wilt, gebruik dan 1 theelepel. Nadat je de knoflook ongeveer een minuut hebt gekookt (laat hem niet aanbranden!), voeg je de olijven en kappertjes toe, roer je en voeg je de tomaten toe. Ik geef de olijven graag een grove hak zodat ze gelijkmatiger in de saus verdelen, maar je kunt ze heel houden als je wilt.
Opzoek naar een nieuwe Spaghettilepel - Siliconen en Duurzaam Hout? Kijk dan eens in onze webshop.
Ik gebruik meestal hele tomaten en plet ze met de hand in een kom voordat ik ze aan de saus toevoeg. Hele tomaten hebben meestal meer smaak dan geplette, maar geplet of gehakt zal ook werken! Als de tomaten er in zijn, breng je de saus op smaak met peper en zout en laat je dit even sudderen. Onthoud dat er al veel zoute ingrediënten in de saus zitten, dus doe rustig aan met het zout!
Ik gebruik graag spaghetti voor de pasta, maar linguine werkt ook. Kook de pasta tot net beetgaar en laat het gaar worden in de saus. Zorg ervoor dat u wat pastawater reserveert voordat u de pasta laat uitlekken, zodat u deze kunt gebruiken om de saus indien nodig los te maken. Op dit punt kun je een klontje boter toevoegen voor extra zijdezachtheid als je je gek voelt. Gooi het allemaal door elkaar tot elke streng spaghetti perfect bedekt is met saus. Plate het, gooi er een beetje peterselie op en serveer het.
Puttanesca is wel een van mijn favoriete pastasauzen. Je hebt waarschijnlijk al alle ingrediënten in huis en het zit vol zoute, zilte smaken! Deze spaghetti alla Puttanesca is in een mum van tijd klaar en perfect voor elke avond van de week.
Mijn favoriete ding aan deze pasta is dat ik weet dat ik het op elk moment kan maken. Omdat ik altijd alle ingrediënten in huis heb, weet ik dat ik het in een oogwenk kan maken! Zoals een kleine pasta-veiligheidsdeken, right?
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102