Spinazie quiche met feta

Recept geschreven door:
Gitane
|
23 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: Het deeg ontdooien en de spinazie met knoflook bakken

Ovengerechten zijn weer populair met deze regenachtige dagen. En een quiche is natuurlijk het lekkerst als je hem zelf maakt! Dit keer maken we een spinazie quiche met fetakaas.

Om te beginnen snijden we de knoflook fijn en bakken we deze tot hij een beetje verkleurt. Ondertussen kan je het deeg even laten ontdooien.

Was de spinazie (indien nodig) en bak deze in een paar delen erdoorheen, maar houd 2 handen vol apart. Schep de spinazie een beetje door totdat het slinkt. Na een paar minuten kan je de spinazie in een vergiet doen en het sap laten uitlekken in een vergiet en snijd de spinazie goed fijn. Hak de feta in kleine brokjes en gooi het water weg. 

Het eimengsel maken en de quiche vullen

Verwarm nu de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm met boter in. Leg de deeg velletjes nu in de vorm en zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar plakken. Tip: Het deeg blijft beter plakken als je met wat water op je vingertoppen de puntjes aandrukt. 

Pak een beslagkom en klop de eieren met de slagroom tot je geen stukjes meer ziet. We gaan verder met de belangrijkste stap. Druk het vocht van de spinazie nogmaals heel goed eruit met een keukenpapiertje, dit zorgt ervoor dat de bodem van de quiche straks niet zacht wordt. Kruid de spinazie met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de spinazie over het deeg en strooi nu de fetakaas over de spinazie. Giet tot slot het eimengsel eroverheen.

Koken: De quiche bakken en serveren

De taart kan nu in de oven. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven tot hij goudbruin kleurt. Breng de spinazie die we over hebben nog even op smaak met peper en zout en serveer deze naast de quiche! Je kan natuurlijk ook de spinazie weglaten als je niet van rauwe spinazie houdt. Genieten maar van deze heerlijke hartige taart.

Wat is mijn mening over de Spinazie quiche met feta?

Ieder jaar krijg ik op mijn verjaardag van mijn buurvrouw een heerlijke quiche. Maar dan altijd met spekjes, drie soorten kaas en spinazie. Toen dacht ik op een gegeven moment, ik ga het zelf een keer proberen! Als je van hartige taart houdt is dit een heerlijk gerecht voor de lunch, een feestje of bij het avondeten. Wat ik zo leuk vind aan een quiche is dat je de invulling zelf kan bepalen en kan afwisselen. Vegetarisch, vis of vlees? Het kan allemaal. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Wat vinden jullie?

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 20 min
Kooktijd: 5 min
Totaaltijd: 25 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Medium

Ingrediëntenlijst

1 teentje knoflook
5 plakjes deeg voor een hartige taart
3 el olijfolie
600 g verse spinazie 
5 eieren
125 ml slagroom
½ tl nootmuskaat 
Benodigdheden: lage taartvorm van 24 cm

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram