Ovengerechten zijn weer populair met deze regenachtige dagen. En een quiche is natuurlijk het lekkerst als je hem zelf maakt! Dit keer maken we een spinazie quiche met fetakaas.
Om te beginnen snijden we de knoflook fijn en bakken we deze tot hij een beetje verkleurt. Ondertussen kan je het deeg even laten ontdooien.
Was de spinazie (indien nodig) en bak deze in een paar delen erdoorheen, maar houd 2 handen vol apart. Schep de spinazie een beetje door totdat het slinkt. Na een paar minuten kan je de spinazie in een vergiet doen en het sap laten uitlekken in een vergiet en snijd de spinazie goed fijn. Hak de feta in kleine brokjes en gooi het water weg.
Het eimengsel maken en de quiche vullen
Verwarm nu de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm met boter in. Leg de deeg velletjes nu in de vorm en zorg ervoor dat de plakjes goed aan elkaar plakken. Tip: Het deeg blijft beter plakken als je met wat water op je vingertoppen de puntjes aandrukt.
Pak een beslagkom en klop de eieren met de slagroom tot je geen stukjes meer ziet. We gaan verder met de belangrijkste stap. Druk het vocht van de spinazie nogmaals heel goed eruit met een keukenpapiertje, dit zorgt ervoor dat de bodem van de quiche straks niet zacht wordt. Kruid de spinazie met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de spinazie over het deeg en strooi nu de fetakaas over de spinazie. Giet tot slot het eimengsel eroverheen.
Opzoek naar een nieuwe 2-delige koekenpannen set - Klein - Koekenpannen? Kijk dan eens in onze webshop.
De taart kan nu in de oven. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven tot hij goudbruin kleurt. Breng de spinazie die we over hebben nog even op smaak met peper en zout en serveer deze naast de quiche! Je kan natuurlijk ook de spinazie weglaten als je niet van rauwe spinazie houdt. Genieten maar van deze heerlijke hartige taart.
Ieder jaar krijg ik op mijn verjaardag van mijn buurvrouw een heerlijke quiche. Maar dan altijd met spekjes, drie soorten kaas en spinazie. Toen dacht ik op een gegeven moment, ik ga het zelf een keer proberen! Als je van hartige taart houdt is dit een heerlijk gerecht voor de lunch, een feestje of bij het avondeten. Wat ik zo leuk vind aan een quiche is dat je de invulling zelf kan bepalen en kan afwisselen. Vegetarisch, vis of vlees? Het kan allemaal. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Wat vinden jullie?
Geschreven door:
Hoi! Leuk dat je hier bent beland. Ik ben Gitane 25 jaar en ik schrijf met veel plezier blogs voor Hescom Kitchen. In 2019 ben ik afgestudeerd als redactiemedewerker bij het Grafisch Lyceum Rotterdam. Dit is een combinatie van journalistiek en communicatie. Verder hou ik van lekker eten, muziek, reizen, yoga en last but not least mijn vrienden!