Het buikspek en de eieren worden gestoofd tot het buikspek zoet en aromatisch is. Het buikspek wordt zachter naarmate het langer wordt gekookt. Het vet stolt aan de oppervlakte als je deze maaltijd van tevoren bereidt, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is en een beetje gezonder! Serveer met een kant van rijst.
Breng op hoog vuur een middelgrote pan met water aan de kook. Voeg de kippeneieren voorzichtig toe en stel de timer in op vijf minuten. Als de timer piept, voegt je voorzichtig de kwarteleieren toe. Stel de timer in voor nog eens vier minuten.
Haal de pan van het vuur en giet het water er voorzichtig uit. Om de eieren af te koelen, laat je er koud kraanwater over stromen. Pel ze voorzichtig als ze niet meer warm aanvoelen en leg ze apart in een schaal.
Voeg in een grote pan op middelhoog vuur de olie en de palmsuiker toe.
Houd de pan in de gaten terwijl de suiker karamelliseert. Loop niet weg, anders verbrandt het. Het moet 2 tot 3 minuten duren voordat de suiker goudbruin is. Zodra het iets donkerder wordt, voegt je snel het buikspek in een enkele laag toe. Het kan nodig zijn om ze in batches te bakken.
Schroei het buikspek aan alle kanten dicht tot het een beetje kleur krijgt en goudbruin is. Zodra elke kant is dichtgeschroeid, doet u het varkensvlees over in een middelgrote kom. Herhaal dit met de rest van de buikspek.
De bodem van de pan zal een beetje donkerder worden. Dit voegt zowel smaak als kleur toe aan de bouillon.
Opzoek naar een nieuwe 12-delige Keukengerei set met Houder - Siliconen met Bamboe? Kijk dan eens in onze webshop.
Doe de sjalotten in dezelfde pan en bak ze tot ze goudbruin beginnen te worden. Doe daarna de knoflook erbij. Laat 3 minuten koken. Doe het buikspek terug in de pan als het bruin is.
Giet het kokoswater over het varkensvlees en kook het 10 minuten op een laag vuur met het deksel erop. Schep regelmatig met een grote lepel het schuim af dat naar de oppervlakte stijgt.
Doe de gepelde eieren, de hele pepers en de zwarte peper in de pan. Laat afgedekt minstens 1 uur en 30 minuten op laag vuur koken, onder af en toe roeren.
Voeg de vissaus, kokossiroop of kokossuiker, en een snufje zwarte peper naar smaak toe. Zet het vuur op middelhoog en laat het nog 15 minuten koken met het deksel eraf.
De eieren en het buikspek moeten stevig zijn, maar niet te gaar. Ze zullen de bruine kleur van de bouillon hebben aangenomen.
Serveer met voldoende kleefrijst en een schaal met ingemaakte groenten.
Varkensbuik met een verrukkelijke smaak. De smaak is verfijnd, rijk, en onweerstaanbaar.
Als je dit gerecht hebt gemaakt, zou ik het graag zien!
Volg Hescom Kitchen op Instagram, maak een foto, en tag en hashtag deze met @hescomkitchen en #HescomRecipes.
Warning: Undefined array key "preview" in /home/u130248p125668/domains/hescomkitchen.nl/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/comments-list.class.php on line 102