Wok Noedels met Kip en Thaise groenten

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
29 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Voorbereiding: De Groenten en de kip bakken

Noedels worden vaak gegeten als tussendoortje, maar je kan ze natuurlijk veel lekkerder maken en zoals jij dat zelf wil. Dit keer maken we noedels met Thaise wok groenten, curry en kip!

Was de uien en knoflook onder de kraan en snijd deze in kleine blokjes. Dit zorgt ervoor dat de schil makkelijker loslaat. Zet ondertussen een wok pan of grote bakpan op het vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Ik doe zelf altijd iets meer zodat de knoflook niet aanbrandt.

Bak de uien en knoflook ongeveer 2 minuutjes op laag vuur en gooi de kipfilet erbij. Bak de kip ongeveer in 7 tot 10 minuten gaar en doe dan op het eind de wok groenten erbij. Als de kip gaar is doen we 400 ml kokosmelk erbij.

Koken: De noedels en de kruiden toevoegen en serveren

Het leuke van deze noedels zijn dat je ze gewoon kan meebakken. Geen gedoe met koken dus! Gooi het pakje in zijn geheel bij de wok groenten. De curry doen we er als laatst bij zodat deze kan mengen met de kokosmelk. Roer goed door en laat trekken. Breng het gerecht op smaak met de Laos, ketoembar, peper en zout en proef tussendoor of je tevreden bent met de smaak. Je kan altijd meer kruiden toevoegen als je dat lekker vindt! 

Als het pruttelt zijn de noedels klaar. Serveer over vier borden en knijp het limoentje uit over de noedels. Eetsmakelijk!

Wat is mijn mening over de Wok Noedels met Kip en Thaise groenten?

Noedels vind ik een lekker tussendoortje, maar ik heb veel verhalen gehoord over de kant-en-klare noedels. Namelijk dat ze niet gezond zijn en veel e-stoffen bevatten. Toen dacht ik, ik ga zelf gewoon aan de slag! Deze noedels zijn al kant en klaar, maar zonder zakjes met smaakversterkers. Door de dikte zijn ze vullend en dus goed als avondmaal. Je kan ook met dit gerecht weer kiezen voor vegetarisch of vis. Je kan letterlijk alles met noedels doen en het is een gerecht wat snel klaar is! 

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 15 min
Kooktijd: 10 min
Totaaltijd: 25 min
Serveringen: 4 personen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Ingrediëntenlijst

Thaise wok groenten
Pak Conimex noedels
320 g scharrelkip
1 zakje gele Curry
2 uien 
2 teentjes knoflook
1 el Ketoembar
1 el Laos 
400 ml kokosmelk 
1 limoentje

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram