Zalmtartaar met Sjalot en Bieslook

Recept geschreven door:
Bryan Hes
|
29 november 2021

Hoe maken we dit gerecht?

Deze heerlijke zalmtartaar met sjalot en bieslook is perfect voor bij gebakken aardappeltjes of aardappelpuree, maar ook lekker om gewoon zo te eten.

Voorbereiding: Van rauwe zalm tartaar maken

Neem de rauwe zalm uit de verpakking en snijd deze in hele fijne stukjes. Voor een optimale smaak is het natuurlijk lekkerder om een verse zalm te kopen op de markt of bij een visboer en deze te fileren. Anders kan je de zalm tartaar in de supermarkt kopen als je een budget hebt. Nu de zalm fijn is kan je deze aan elkaar drukken als een rondje zodat het eruit ziet als een mooie tartaar.

De sjalot, radijs en komkommer snijden

Snijd een stuk van de komkommer en verwijder de schil. Met een dunschiller maak je nu lange plakjes van de komkommer, zodat je ze straks in rondjes kan vouwen. De sjalot kan je in blokjes erover strooien. Ook de radijs snijd je in dunne plakjes en serveer je bij de tartaar.

Koken: De zalmtartaar garneren met yoghurt en bieslook

Als je een spuitzak in huis hebt waar je normaal ook de toppings van cup cakes mee versiert kan je deze gebruiken om de yoghurt in te doen. Anders neem je een thee lepel met naturel yoghurt en leg je dit op de zalmtartaar. Om het gerecht af te maken wat peper en zout en de bieslook erbij en je kan genieten van je zelfgemaakte tartaar.

Wat is mijn mening over de Zalmtartaar met Sjalot en Bieslook?

Zoals jullie weten uit mijn vorige gerechten hou ik heel erg van zalm, maar rauwe zalm vind ik ook heerlijk. Toastjes met zalm of een goed broodje met zalm en citroen met dille doet het hem altijd. Dit gerecht is fris en lekker en past overal bij!

Dit recept geprobeerd?

Vermeld @hescomkitchen of tag #hescomkitchen op Instagram!
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Statistieken voor dit Recept

Preptijd: 10 min
Kooktijd: 0 min
Totaaltijd: 10 min
Serveringen: 2 personen
Moeilijkheidsgraad: Medium

Ingrediëntenlijst

250 g rauwe zalm
2 sjalotten
Paar stengels bieslook
handje Radijs
Komkommer
Peper en zout
1 tl yoghurt 

EET MEER, BESTED MINDER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks updates over onze exclusieve recepten, video's en nieuwe aanbiedingen! We beloven niet te spammen.
Meer over bezorging
Veelgestelde vragen
Meer over betalen
COPYRIGHT © 2021 HESCOM. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.
VOOR INDIVIDUALITEIT EN CREATIVITEIT.
KVK: 72167998 | BTW: NL002383426B13 | ALLE PRIJZEN OP DE SITE ZIJN INCLUSIEF BTW
Deze site is gemaakt door AstraVisium.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram